Food

Speculaascake

Speculaas is een kruiden die meestal lekker is in de herfst en winter. Natuurlijk is het ook lekker in de zomer en lente, maar nu is het de tijd om ervan te genieten. Wil je nog iets lekkers voor bij sinterklaas misschien is deze cake wel iets voor jou.

De ingrediënten:
* 200 g boter (op kamertemperatuur)
* 200 g lichtbruine basterdsuiker
* 1 mespuntje zout
* 4 eieren
* 200 g zelfrijzend bakmeel
* 4 theelepels koek- en speculaaskruiden

cake

Bereiden:
* Verwarm de oven voor op 160 graden.
* Klop de boter samen met de suiker en een beetje zout 15 minuten tot een mooie luchtige crème.
* Klop vervolgens één voor één de eieren erdoor. Voeg pas een nieuwe toe als de andere is opgenomen.
* Zeef het bakmeel samen met de koek- en speculaaskruiden boven het botermengsel.
* Meng het er voorzichtig door elkaar.
* Vet de cakevorm in.
* Giet het beslag in de cakevorm.
* Bak de cake ongeveer 50 minuten gaar.
* Laat de cake afkoelen op een rooster.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s